מתכון לפיצה לכל המשפחה

מאת אורן בקר

By MOUTASEM PHOTOGRAPHY
By MOUTASEM PHOTOGRAPHY

שיתוף:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

איטליה זה פה: פיצה ביתית ממכרת לארוחת שישי עם המשפחה/לכיבוד החברים. מאת השף-קונדיטור ומנחה סדנאות האפייה אורן בקר.

צילום: רן הילל

מצרכים:

לבצק

  • 500 גרם קמח
  • 2 כפיות של שמרים יבשים
  • כפית סוכר
  • כפית מלח
  • 3-4 כפות של שמן זית
  • 1/3 + 1 כוסות של מים פושרים

לרוטב העגבניות:

  • מעט שמן זית
  • 3 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 5 שינים שום כתושות
  • צרור בזיליקום טרי
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית אורגנו יבש

אופן ההכנה:

  1. מכינים את בצק הפיצה: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים היבשים ואת הסוכר. יוצרים גומה בקערה ושופכים לתוכה את המים, השמן והמלח – ומתחילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את 1/3 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש. יוצרים מהבצק כדור ומקמחים אותו קלות. מחזירים לקערה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה.
  2. לאחר התפחת בצק הפיתה הביתית פורסים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות. לשים את הבצק בשנית ומרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח (הכמות מספיקה לפיצה אחת ענקית או שתיים בינוניות). מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.
  3. אופן הכנת הרוטב: מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש.
  4. מברישים בשמן זית את שולי הבצק, מורחים על בסיס בצק את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים, ואופים את הפיצה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה (מתחילים לבדוק אחרי 15 דקות).

בתיאבון!

לעמוד הפייסבוק של אורן 

לעמוד האינסטגרם של אורן

השארת תגובה

רוצים לקבל ידיעות חיוביות במהלך השבוע ?

חדשות מרגשות - NewTov

שוקמה המכוורת החדשה

באוקטובר 2020, בשעות הערב המאוחרות, גילתה הדבוראית הוותיקה נגה ראובן (70) כי המכוורת שהקימה לפני

מי אנחנו?

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

רוצים שהשבוע שלכם יהיה חיובי?

דילוג לתוכן