מתכון לעוגת שוקולד מהסרטים – אורן בקר

מאת אורן בקר

By Africa Studio
By Africa Studio

שיתוף:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

ממכר ומעולה: עוגת שוקולד שלא תוכלו להפסיק ללקק את האצבעות, מאת השף-קונדיטור ומנחה סדנאות האפייה אורן בקר.

השוקולד גורם לשחרור אנדורפינים במוח ומסייעים לשיפור מצב הרוח לפעמים, אפילו בצורה קיצונית. שוקולד הוא עולם אדיר ועצום. הנה מתכון לעוגת שוקולד מהסרטים, של אורן בקר! 

צילום: רן הילל

מצרכים:

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
200 גרם שוקולד מריר במטבעות או שבור לקוביות
1 כוס (200 גרם) סוכר
5 ביצים
1/2 כוס (70 גרם) קמח
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה

לגנאש:
150 גרם שוקולד מריר במטבעות או חתוך לקוביות
200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות
  2. בקערת זכוכית גדולה מניחים את השוקולד והחמאה וממיסים במיקרוגל. בכל פעם מחממים למשך כמה שניות, מערבבים היטב ובמידת הצורך מחממים עוד עד לקבלת תערוכת חלקה ונוזלית. מוסיפים את הסוכר ומערבבים שוב.
  3. מוסיפים את הביצים – בכל פעם ביצה אחת בלבד. בעזרת מטרפה ידנית טורפים היטב וכשהביצה נטמעת לחלוטין מוסיפים את הביצה הבאה.
  4. מנפים מעל את הקמח ואת אבקת האפייה וטורפים שוב רק עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בצדדיה בחמאה. אופים כ-35 דקות ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים מעט, מחלצים את העוגה מהתבנית והופכים אותה על גבי רשת כך שחלקה העליון יפנה כלפי מטה. מצננים לחלוטין.
  6. מכינים את הגנאש: בקערית מניחים את השוקולד והשמנת. מחממים בעדינות במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ונוזלית. בכל פעם מחממים מעט, מערבבים היטב ורק במידת הצורך מחממים שוב.
  7. כשהעוגה קרה לחלוטין, בעזרת סכין משוננת (סכין ללחם) חוצים אותה לרוחבה. מניחים את החלק התחתון (שהיה קודם לכן החלק העליון) על גבי רשת כשחלקו החצוי כלפי מעלה. יוצקים על העוגה כמות של כוס מדידה של הגנאש הנוזלי. בעזרת מרית מדורגת מיישרים את המלית כך שתכסה באופן אחיד את כל העוגה.
  8. מכסים במחצית השנייה של העוגה כשהצד החתוך פונה כלפי מטה. יוצקים על העוגה את הגנאש שנותר. מאפשרים לגנאש לכסות את הצדדים ולטפטף כלפי מטה. מניחים בטמפרטורת החדר להתייצבות.
  9. מכינים את העיטור: ניתן לעטר את העוגה בכל מה שאוהבים – שבבי שוקולד/קוקוס טחון/גוזים קצוצים ואפילו סוכריות צבעוניות.
  10. לפני ההגשה ניתן לפדר במעט אבקת קקאו.

בתיאבון!

השארת תגובה

רוצים לקבל ידיעות חיוביות במהלך השבוע ?

חדשות מרגשות - NewTov

שוקמה המכוורת החדשה

באוקטובר 2020, בשעות הערב המאוחרות, גילתה הדבוראית הוותיקה נגה ראובן (70) כי המכוורת שהקימה לפני

מי אנחנו?

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

רוצים שהשבוע שלכם יהיה חיובי?

דילוג לתוכן