קיץ חם עם טארט קר ומפנק של אורן בקר

מאת אורן בקר

Elena Veselova/shutterstock.com
Elena Veselova/shutterstock.com

שיתוף:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

עומס החום לא יורד ורבים מוצאים את עצמם בבית עם מזגן ללא הפסקה – זמן מושלם להכין קינוח. קבלו מאיתנו מתכון לטארט פירות יער ושוקולד שירים את האווירה מאת אורן בקר.

צילום: רן הילל

מצרכים:

  1. תבנית טארט מתפרקת בקוטר  24 ס"מ
  2. 2 חבילות (32 עוגיות) אוראו
  3. 100 גרם חמאה מומסת
  4. חבילה (300 גרם) פירות יער קפואים
  5. 65 גרם סוכר
  6. כפית קרונפלור
  7. 150 גרם שוקולד חלב
  8. 200 גרם שוקולד מריר
  9. 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  10. 50 גרם חמאה
  11. לעיטור – פירות יער קפואים/טריים, תותים קפואים/ טריים

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבסיס –  טוחנים דק את העוגיות עם המלית, מערבבים בקערה יחד עם החמאה המומסת לתערובת לחה. מהדקים לבסיס ולדפנות התבנית בשכבה אחידה, שומרים בינתיים בקירור.
  2. מכינים את המלית פירות יער – בסיר ועל גבי להבה קטנה מביאים לרתיחה את הסוכר ופירות היער, מוסיפים את הקורנפלור ומבשלים כמה דקות נוספות עד שהפירות מתרככים לחלוטין והרוטב מסמיך מעט. טוחנים את הרוטב בבלנדר או במוט בלנדר ומסננים. מצננים את את המלית לחלוטין ומעבירים בשכבה אחידה מעל הבסיס של הטארט, שומרים בקירור.
  3. מכינים את שכבת השוקולד – שמים בקערת זכוכית גדולה יחסית את שני סוגי השוקולד, בסיר בינוני מביאים לרתיחה את השמנת והחמאה. יוצקים את השמנת על השוקולד לכיסוי מלא וממתינים כדקה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה. יוצקים את התערובת מעל שכבת פירות היער ומיישרים את פניה. שומרים בקירור 4-6 שעות לפחות ואף למשך לילה שלם.
  4. לפני ההגשה מעטרים בפירות יער טריים או קפואים (שימו לב שפירות יער קפואים מגירים מעט נוזלים ומומלץ להשתמש בהם ממש בסמוך להגשה)

בתיאבון!

לעמוד הפייסבוק של אורן 

לעמוד האינסטגרם של אורן

 

השארת תגובה

רוצים לקבל ידיעות חיוביות במהלך השבוע ?

חדשות מרגשות - NewTov

שוקמה המכוורת החדשה

באוקטובר 2020, בשעות הערב המאוחרות, גילתה הדבוראית הוותיקה נגה ראובן (70) כי המכוורת שהקימה לפני

מי אנחנו?

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

רוצים שהשבוע שלכם יהיה חיובי?

דילוג לתוכן