אין כמו לפתוח את סוף השבוע עם מוס מרענן, שישדרג כל ארוחת שישי, ויגרום מחמאות רבות. ועוד יותר טוב- כשהמטוס הוא מפירות יער. הבטחה שלנו, אף אחד לא ישאר אדיש למתכון הזה.

מרכיבים:
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 100 גרם (קצת יותר מ3/4) אבקת סוכר
- 500 מ״ל (שני מיכלים) שמנת מתוקה
- 300 גרם מיקס פירות יער קפואים, טחונים היטב במעבד מזון
- 100 גרם פטל אדום טרי או קפוא שלם
- אופציונלי: בישקוטים או מרנג חלבונים אפוי
- אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
- מקציפים את השמנת המתוקה בקערה או במערבל מזון.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב את המסקרפונה עם הסוכר ופירות היער הטחונים. מערבבים בעדינות את הקצפת לתוך מסת הגבינה, עד להתגבשות אחידה ללא גושים (אפשר להמשיך ולהקציף).
- מעבירים את מסת הגבינה- קצפת לתבנית פיירקס 25*35 ס״מ, או קעריות אישיות שקופות (אפשר להשתמש במזלף חד פעמי), ומשטחים אותה.
- מעטרים בפרי הפטל ומקשטים באבקת סוכר. מכנסיים למקרר לשעה לפחות, עדיף ללילה שלם. אפשר להשתמש במרנג חלבונים אפוי או בבישקוטים תהילים בקפה כבסיס למוס.
בתיאבון!