מתכון לעוגת אגוזים עם קינמון

מאת אורן בקר

By Sea Wave
By Sea Wave

שיתוף:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

מכירים את החיפוש אחר הקינוח הטעים, מפנק וממכר שמתאים לאורחים שמגיעים אלינו לארוחת שישי? אז אין לכם מה לחפש יותר – הכירו את המתכון לקינוח המושלם מאת השף-קונדיטור ומנחה סדנאות האפייה אורן בקר.

צילום: רן הילל

מרכיבים

תבנית בבקה בקוטר 18 ס"מ

  • 75 גרם (3/4 כוס) אגוזי לוז
  • 100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך
  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 130 גרם חמאה רכה
  • 60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
  • 3 כפות שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 1 כף קינמון טחון
  • 1 כף גדושה קליפת לימון מגוררת

לסירופ סוכר

  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1/3 מקל קינמון

לקישוט

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מפזרים את האגוזים בתבנית וקולים במשך 10 דקות.
  2. מצננים היטב וקוצצים גס (לא מכבים את התנור).
  3. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים קורט מלח.
  4. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להשתמש גם במיקסר ידני או לערבב ביד עם כף עץ). מערבלים את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את השמנת, הביצים, הקינמון וקליפת הלימון ומערבלים עד שהם נטמעים בתערובת.
  5. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבלים רק עד שהוא נטמע בתערובת (עיבוד יתר יפגע באווריריות העוגה). מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים קצרות.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת בחמאה מומסת ומקומחת קלות. אופים כ-30 דקות, עד שנוצר קרום על פני העוגה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
  7. בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: מרתיחים את כל מרכיביו בסיר קטן, מוציאים את הקינמון ומצננים מעט.
  8. יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה.
  9. לפני ההגשה (ואחרי שהעוגה הצטננה) אפשר לבזוק עליה אבקת סוכר.

בתיאבון!

לעמוד הפייסבוק של אורן 

לעמוד האינסטגרם של אורן

השארת תגובה

רוצים לקבל ידיעות חיוביות במהלך השבוע ?

מי אנחנו?

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

רוצים שהשבוע שלכם יהיה חיובי?

דילוג לתוכן