מתכון לקרקר פיקנטי מלוח

מאת אורן בקר

By Chatham172
By Chatham172

שיתוף:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

מחר יום שישי, המשפחה והאורחים מגיעים אלינו לארוחת חג, או שאנחנו מתארחים אצלם. אבל מה עם נישנוש נחמד שתוכלו לחלוק כולכם ביחד? פיקנטי, טעים, מלוח וממכר: הכירו מתכון לקרקר פיקנטי מלוח מאת השף-קונדיטור ומנחה סדנאות האפייה אורן בקר.

צילום: רן הילל

מרכיבים

  • כוס קמח לבן
  • רבע כפית אבקת אפיה
  • שליש כפית סוכר
  • חצי כפית מלח
  • כפית גדושה תבלין צ'ילי חריף
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 6-8 כפות מים רותחים

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את החומרים לפי הסדר הרשום, מוסיפים את המים בסוף ובהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים אותו בצד ל-10 דקות (כדי שיהיה קל יותר לעבוד איתו)
  3. בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפיה.
  4. פורשים נייר אפיה על משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק כמה שיותר דק (ככל שהבצק ירודד דק יותר כך הקרקרים יהיו פריכים יותר). בעזרת סכין חותכים לריבועים בגודל של 3-4 ס"מ.
  5. מכניסים לתנור ואופים במשך כ-15 דקות, עד שהקצוות מזהיבים מעט. מוציאים מהתנור ומניחים לקרקרים להתקרר לגמרי.

בתיאבון! 

לעמוד הפייסבוק של אורן 

לעמוד האינסטגרם של אורן

השארת תגובה

רוצים לקבל ידיעות חיוביות במהלך השבוע ?

מי אנחנו?

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

רוצים שהשבוע שלכם יהיה חיובי?

דילוג לתוכן