מתכון לעוגת גלידה קפואה

מאת אורן בקר

By Olinchuk
By Olinchuk

שיתוף:

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram
שיתוף ב pinterest

הקיץ בישראל רותח, כל מה שבא לנו זה משהו קר להתרענן. אם היינו אומרים לכם שקיימת גלידה קפואה וממכרת עם גלידת וניל, שוקו ושכבות מרנג, שאתם יכולים להכין בקלות? הכירו את המתכון לקינוח המושלם מאת השף-קונדיטור ומנחה סדנאות האפייה אורן בקר.

צילום: רן הילל

מרכיבים (8 מנות)

  • מרנג צרפתי
  • גלידת וניל וגלידת שוקולד שרוככו כמה דקות בטמפרטורת החדר

למרנג הצרפתי:

  • 100 גרם חלבונים (בערך 3 יחידות)
  • קורט מלח
  • 100 גרם סוכר (חצי כוס)
  • 100 גרם אבקת סוכר (ככוס)

אופן ההכנה

  1. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים בהקצפה עד לקבלת קצף יציב.
  2. מנפים את אבקת הסוכר לתוך הקצף (בעזרת נפה או מסננת), ומקפלים בעדינות בעזרת מרית (הקיפול העדין חשוב כדי שהקצף לא יישבר).
  3. מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן, ומזלפים שני בסיסים עגולים ודקים בקוטר 20 ס"מ (הדרך הכי נוחה לעשות זאת היא לשרטט בעיפרון על נייר אפייה את קווי המתאר של התבנית, להפוך את הנייר ולזלף בגבולות הציור). שומרים בקירור את המרנג שנשאר.
  4. מייבשים את בסיסי המרנג כשעתיים בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות.
  5. מניחים שקף צר וארוך בתוך תבנית קוטר 20, צמוד לשוליים (לא חובה. מטרת השקף היא שדופנות העוגה לא יידבקו לתבנית, והיא תישאר חלקה ויפה).
  6. מניחים בתחתית התבנית עיגול מרנג, מניחים עליו שכבה נאה של גלידת וניל ומורחים-מיישרים.
  7. מניחים עיגול מרנג נוסף, ומעליו מורחים גלידת שוקולד. מיישרים את הגלידה ומקפיאים היטב את העוגה.
  8. כשהעוגה קפואה מזלפים מעליה את המרנג שנשאר. שורפים מעט בעזרת ברנר (אם יש).
  9. פורסים ומגישים קפוא.

בתיאבון!

לעמוד הפייסבוק של אורן 

לעמוד האינסטגרם של אורן

 

השארת תגובה

רוצים לקבל ידיעות חיוביות במהלך השבוע ?

חדשות מרגשות - NewTov

שוקמה המכוורת החדשה

באוקטובר 2020, בשעות הערב המאוחרות, גילתה הדבוראית הוותיקה נגה ראובן (70) כי המכוורת שהקימה לפני

מי אנחנו?

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

רוצים שהשבוע שלכם יהיה חיובי?

דילוג לתוכן